18 Ocak 2014 Cumartesi

BİZ BİZE YAKIŞANI YAPTIK!

10 yıl Bahçeşehir Belediye Başkanlığı yapmış, Avrupa Konseyi’nden Şeref Bayrağı ve Çevre Diploma Ödülü almış, birçok Belediyecilik uygulamasında ilklere imza atmış, 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde bir tek imar planı tadilatı yapmamış, adı hiçbir şekilde rantın yanından geçmemiş, "KORUMANIN SAYISI İLE USULSÜZLÜĞÜN BOYUTU EŞİT ORANDADIR" söyleminde bulunmuş Kemal Aydın'ın Başakşehir' de seçimi kazanacağına inandığımız için efendice, kibarca, dürüstçe destek verdik.

Bu desteği Kemal Aydın'a veren herkes, İlçe Başkanlığı ve ekibi tarafından ötekileştirildi, hakarete uğradı, çok çirkin söylemlerle rencide edildi. Kendi destekledikleri aday olmazsa partiye oy verilmeyeceği söylemi; ilçemizin Belediye Meclis Grup Başkanvekili tarafından en yüksek tonda seslendirildi, biz yine kibarlığımızı ve efendiliğimizi bozmadık.

 Biz, "önemli olan yarışın; parti içindeki yarış olmadığını, mücadelemizin AKP ile olduğunu" her ortamda dile getirdik. Biz Başakşehir'de seçimi kazanmak için diğer siyasi partilere oy vermiş insanlardan oy almamız gerekirken, kendi partimizin bir tek üyesini kırmamamız gerektiğinin altını çizdik.

Kötü mü yaptık?

İlçemizde aday olan Özgür Karabat ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Ancak önemli olanın bugün çekilecek halay değil, 30 Mart’ta çekilecek halay olduğunu da hatırlatmak isterim.

Ayrıca Kemal Aydın'ın yanında, yakınında olup ona destek veren tüm arkadaşlarımıza da sonsuz teşekkür eder, vermiş oldukları emekler karşısında ise saygıyla eğilirim.

ADAYLAR NASIL BELİRLENMELİ?

90 yıllık çınar, kurucu iradenin partisi, partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaylar nasıl belirleniyor?

Sevgili dostlar buraya kadar bizim yaptıklarımızı ve bize yapılanları anlattım ancak bir de aday adaylarının seçilme sürecinden bahsetmek de önemli diye düşünüyorum.

Partimiz İstanbul'da bazı ilçelerde eğilim yoklaması kararı almasıyla "eğilim yoklamasında aday sayısına göre ilk üç, dört ve beşe giren adaylar arasından kamuoyu anket çalışmaları yapılacak" denildi. Bu anketlerden sonra merkez yoklamasıyla karar verileceği genelgede bildirildi.

Buraya kadar her şey güzel!

Eksiğiyle fazlasıyla, ilçelerde aday adayları arasında bazen eşit bazen eski ilçe başkanlarının lehine çalışmalarla eğilim yoklamaları sonuçlandı. BEŞ KİŞİLİK adayları belirleme komitesi; çalışmalarını tamamlayıp adayları belirledikten sonra, önce MKYK sonrada PM’de kabul ettirdi.

Hayırlı olsun!

Adaylar partimizin adayları elbette elbirliği ile çalışacağız. 90 yıllık çınarımız, partimiz bence şunu yapmalıydı...

Özellikle büyük kentlerdeki eğilim yoklamasından çıkan aday adaylarını, Genel Merkeze çağırıp BEŞLİ KOMİTEMİZ tarafından yarım saat dinlemeli; adayın boyuna, posuna, eğitimine, yürümesine, temsil kabiliyetine, gelmişine geçmişine, dağarcığına, bilgi birikimine, donanımına, belediye başkanı olduğunda hangi projeleri gerçekleştireceğine, dürüstlüğüne, ne iş yaptığına, beytül mala el uzatıp uzatmayacağına, seçmenleri ikna edip edemeyeceğine değin birçok konuda kısa bir mülakat yaparak aday adaylarını tanımalıydı.

Ben inanıyorum ki BEŞLİ KOMİTEMİZ birçok aday adayı hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadan gıyabında karar vermiştir.

Oysa işimize bile bir eleman alırken mutlaka bir mulakat yapıyoruz değil mi?

İstanbul'da üç yüz bin, dört yüz bin, beş yüz bin, altı yüz bin nüfusa belediye başkanlığı yapacak, beş yılda MİLYAR BÜTÇELERİ yönetecek aday adayını belirlerken, AKLI-BİLİMİ kullanmadan aday adaylarını dahi tanımadan karar vermek, ne kadar doğrudur?

Bu aday adaylarının bazıları Genel Başkan Yardımcılarına bazı duygularla (hemşehricilik, inanç temelli,vb nedenlerle) kolay ulaşırken, bazı aday adaylarına randevu dahi verilmeyişi temsilde adaleti sağladı mı acaba?

Diyelim ki bunları yapmadınız!

Peki, aday adayları arasından birini belirledikten sonra Beşli Komitedeki değerli Genel Başkan Yardımcılarımızdan bir tanesi, diğer aday adaylarını arayıp aday olarak şu arkadaşımızı belirledik bilginiz olsun, el ele gönül gönüle çalışacağız dese çok mu yanlış olurdu?

Aday adayları; yok o haber geldi, yok bu haber sızdı, yok MKYK önünde parti meclisi başlamadan ilçe başkanı tarafından diğer aday adayları kötülerken ve kendi adayı olmazsa sorun olacak diye yazılı bildiri dağıtırken, nerede kaldı o çok savunduğumuz FIRSAT EŞİTLİĞİ?

Bulunduğumuz yüzyılda BİLİMİ, AKLI, DÜRÜSTLÜĞÜ, ŞEFFAFLIĞI, GÜVENİ ön plana çıkarmadığımız müddetçe, başarılar sadece tesadüfle gelecektir.

Kalıcı başarıyı ise yakalamamız mümkün olmayacaktır.


Ömer Kazancı

CHP İBB-Başakşehir Belediye Meclis Üyesi

Facebook:
omerrkazanci

Twitter: @omerrkazanci

Blog:
omerkazanci.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder