11 Mart 2013 Pazartesi

Ömer Kazancı: "Hoşdere-Esenyurt yoluna çözüm neden çıkmıyor?"

Ömer Kazancı: "Hoşdere-Esenyurt yoluna çözüm neden çıkmıyor?"

 Büyükşehir-Başakşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ömer Kazancı, Başakşehir Belediyesi'ne Mart ayı meclis toplantısında Hoşdere-Esenyurt yolu ve İstanbul Caddesi'nin ışıklandırması ile Hoşdere mevkiinde konumlanan servis araçlarının çevreyi kirletmesi konusunda Başakşehir Belediyesi'ne yazılı bir soru önergesi sundu. 

 

Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Hoşdere-Esenyurt yolu, Hoşdere ayrımından Mercedes fabrikasına devam eden ana arter yol ve İstanbul Caddesi üzerinde hiç bir ışıklandırma yapılmaması konularında ve yine aynı mevkiide park eden sevrvis araçlarının çevreyi kirletmesi nedeniyle Büyükşehir ve Başakşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ömer Kazancı'nın Başakşehir Belediyesi Mart ayı toplantılarında sunduğu 2. yazılı soru önergesi şöyle:

Kazancı: "3-4 kez soru önergesi verdim, söz alıp gündeme getirdim, gene çözüm olmadı!"

"Boğazköy'den itibaren Hoşdere'ye doğru giden "Hoşdere Esenyurt yolu" ile Hoşdere ayrımından Mercedes fabrikasına kadar devam eden ana arter ve Mercedes fabrikasından Hoşdere'ye inen İstanbul Caddesi üzerinde hiç ışıklandırma olmaması, bu yolları kullanan vatandaşlar açısından can ve mal tehlikesi oluşturmaktadır.

Yine Mercedes fabrikasından Hoşdere'ye inen İstanbul Caddesi üzerinde servis araçlarını park eden araç sahipleri yolu tek şeride düşürmekte, ayrıca burada park halindeyken yol kenarında araçlarının yıkama, bakım ve temizliklerini yaparak çevreyi de kirletmektedirler.

"Bu konularda 3-4 kez önerge vermeme üstelik gündem dışı söz alarak dile getirmeme rağmen bir çözüm olmamıştır" diyen Kazancı yazılı soru önergesini Başakşehir Belediyesi Başkanlık Makamı'na sundu ve şu sorularının yanıtlanmasını talep etti.

1-
Bu yolları karanlıktan kurtarmak için gerekli aydınlatma çalışmalarını yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız herhangi bir tarih belirlediniz mi?

2-
Yol kenarında park eden ve çevreyi kirleten bu araçlara bir yer göstermeyi ve bu alandaki parklanmaları önlemeyi düşünüyor musunuz?

3- Belediye zabıtası bu araçları hiç uyardı mı, bu araçlara Kabahatler Kanununa göre bir ceza uygulaması yapıldı mı?

Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Hoşdere mevkii ve istanbul Caddesi ışıklandırma sorunu tüm şikayetlere rağmen çok uzun zamandan beri devam etmekte ve yol kenarındaki bu araçlar çevreye ciddi zarar vermekteydi. 


Ömer KAZANCI

Büyükşehir-Başakşehir Bağımsız Belediye Meclis Üyesi

Facebook: omerrkazanci

Twitter:
@omerrkazanci


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder